sunnuntai 16. marraskuuta 2014

NAMED - DIY-VAATETTAJA

Sain äidiltäni viime vuonna joululahjaksi ompelukoneen - olin toivonut sitä. Olen surrutellut sillä vuoden aikana kolme verhoa ja yhden purkautuneen sivusauman paidasta! Eli aika paljon, jos ajattelee, että edellisen kerran olin koskenut ompelukoneeseen yläasteella (noin 20 vuotta sitten!). Olen ostanut kankaan kynähametta varten, mutta vielä se on saanut odottaa inspistä.

Haluaisin oppia ompelemaan ihan oikeasti, mutta olen viimeksi tutustunut käsityölehtiin 90-luvulla ja enkä tiedä, mistä lehdestä löytäisin omaan makuuni sopivia kaavoja tai tarpeeksi helppoja sellaisia.

Alkusyksystä kuulin ensimmäistä kertaa Named-nimisestä yrityksestä, joka valmistaa ja myy kaavoja. Kaavojen myynti ei sinänsä ole mikään uusi idea, mutta Named on vienyt ideaa vähän pidemmälle: vuosittain julkaistaan kaksi päämallistoa ja pienempiä teemallisia mallistoja läpi vuoden. Kaavat on jaettu viiteen eri vaikeusasteeseen aloittelijasta kokeneeseen. Tyyliltään Named´in vaatteet tai siis kaavat ovat skandinaavisen selkeälinjaisia mielenkiintoisilla yksityiskohdilla höystettyinä.

Tässä muutamia itseäni kiinnostavia malleja:

Lumme Pleated Skirt
Blair Batwing Shirt
Selja Knot Tee
Kanerva Button Back shirt
Magena Fringe Jumper


Mahtava konsepti ja kivoja perusvaatteita. Hyvä puoli mielestäni on myös se, että kaavoja voi ostaa yksittäin. On ehkä pakko testata! Näitä DIY-vaatteita voi ostaa ainakin seuraavista nettikaupoista, KLIK.


Named is a Finnish brand selling patterns instead of ready-made clothes. Read more here! Their patterns are sold also internationally in different online stores, more info here.


Pictures: Named

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti