tiistai 16. syyskuuta 2014

HABITARE 2014 OMAT SUOSIKIT

Habitare oli vähällä jäädä väliin tältä vuodelta, mutta en voinut sanoa ei, kun MYJUW-blogia kirjoittava ystäväni tarjosi toista voittamaansa lippua minulle :) ISO ISO KIITOS!
Heti kärkeen on pakko harmitella, että unohdin ihan kokonaan käydä katsomassa SPR:n Kontin osaston. Kontti on kierrätystavaratalo, jonka tuotto käytetään Punaisen Ristin avustuskohteisiin.

Isot messut eivät välttämättä ole paras paikka bongailla pieniä tekijöitä ja uusia oivalluksia, mutta aina jotain mielenkiintoista löytyy. Kuvat ovat iPhone laatua ja ladattu tänne sen enempiä muokkaamatta.

Smyygin osastolla huomioni kiinnittyi ihanan värikkäisiin palosammuttimiin, jotka pienen kokonsa puolesta sopivat kotiin kuin kotiin. Be&Livin metallista taivutetut Blossom-kynttilälyhdyt ja valaisimet olivat myös hauskoja. Kynttilälyhdyn paketti on kirjekuoren kokoinen, joten se on oivallinen lahja myös kauempana asuvalle. Toivottavasti lyhdyn kasaan taivuttelu/kokoaminen on tehty helpoksi myös meille ei-niin-näppärille  :)
Alavieskalaisen Luona handmaden osasto oli valittu tämän vuoden parhaaksi osastoksi ja eikä ihme! Osastoa ei voinut ohittaa, koska niin edukseen se erottautui muista. Yritys valmistaa puusta kuvassa näkyvien kehikkojen lisäksi huonekaluja, saunoja, piharakennuksia, pien- ja vihersisustustuotteita. Käykää katsastamassa yrityksen tuoterepertuaari täältä.

Ja minä, joka en todellakaan ole mikään Hannu Hanhi, voitin Luonan osastolla olleen arvonnan!! Palkintona oli kolme jakkaraa, jotka näkyvät ao. kuvassa. Odottelen niitä saapuvaksi. Käyttötarkoituksia olen jakkaroille keksinyt jo monia ja varmasti palaan niihin tulevissa postauksissa. 

Elina ja Klaus Aallon suunnittelemassa syöttötuolissa/jakkarassa on oivaltamisen iloa. Samoin puiset Kuutiot olivat mieleeni niiden monikäyttöisyyden vuoksi. Kuutioita oli ripoteltu ympäri kuhmolaisen Crosslam-yrityksen osastoa, ovatko kuutiotkin heiltä en osaa sanoa.Crosslamin osasto koostui päällekkäin pinotuista kuutioista, joka oli ihan vaikuttavan näköinen jo sinällään, mutta kyseessä on siis Paracityn pienoismalli. Paracity on laminoidusta puusta valmistettu kaupunkirakenne, joka on suunniteltu kestämään tulvia ja määnjäristyksiä. Mielenkiintoisesta innovaatiosta kannattaa käydä lukemassa täältä.


Habitaren tämän vuoden suunnittelukilpailun yhtenä tuotoksena oli syntynyt alla oleva "Keinu". Trash-osasto ei tällä kertaa jaksanut oikein innostaa jostain syystä. Nahkaiset tyynynpäälliset olivat kivat ja peltiset valaisimet toimivat kolmen ryhmänä. 
Aalto-yliopiston osaston teemana oli keittiövälineet ja ruokailu. Tälle yrittikasvattamolle keksisin heti paikan kotoamme! Mustan ja harmaan munan tarkoituksena on poistaa pahaa hajua jääkaapista ja kuvan omena estää hedelmiä pilaantumasta. 
Päätin Habitare-päivän shoppailemalla, jo perinteeksi muodostuneeseen tapaan, kortteja Polkka Jamin osastolla. Ananas on paras! Nämäkin ostokset tarjosi MYJUW, kiitos lainasta! Lahopäinen ballerina kun oli jättänyt lompakon kotiin ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti