perjantai 24. lokakuuta 2014

KESKIVIIKON 3MONEN: DIY JOULUKALENTERI

Tällä viikolla on ollut taas toimintaa ja vilskettä, että toivoisin nyt olevan keskiviikko eikä jo perjantai! Ollaan käyty tutustumassa päiväkotiin, poika on saanut yhden serkun lisää ja ensilumikin satoi eilen ym. säädöt ja kohellukset.

Ja kohta on taas joulu! Töissä ollessa joulua eletään keväällä ja kesällä ennen juhannusta ja sitten taas uudestaan talvella. Tänä vuonna selviän siis vähällä, kun on vain yksi joulu kestettävänä. En ole erityisemmin jouluihminen, mutta tee-se-itse joulukalenterin olen monena vuonna halunnut toteuttaa, jospa tänä vuonna saisin aikaiseksi.

Itsetehdylle joulukalenterille asetan seuraavanlaiset kriteerit: suhteellisen helppo toteuttaa, uudelleen käytettävyys/kierrätys, yksinkertaisuus ja tyylikäs ulkoasu. Olisi kiva toteuttaa kalenteri, jossa olisi jokaiselle päivälle on tarjolla mukava yllätys, makeaherkku tms. mutta voipi olla, että kallistun vähän vähempi töiseen ratkaisuun.

Tässä kolme toisistaan poikkeavaa tapaa toteuttaa joulukalenteri, jotka mielestäni ovat erilaisuudessaan kauniita ja hyvin toteuttamiskelpoisia :)

Kuva: BODIE and FOU-blogi, alkup. kuva ja idea Annaleenas Hem -blogi.

Ihanan tyylikäs ja yksinkertainen "countdown" -kalenteri. Tästä ei synny turhaa jätettä, joka on joulun vitsaus.
Väriä kaipaava voi vaikka puunväristen helmien sijaan käyttää perinteisiä joulunpunaisia tai mitä ikinä. Huippu!

Kuva ja idea: griottes.fr

Tämä kalenteri on ehkä eniten itseni näköinen: ei niin jouluinen ja sopivan värikäs. Tässä alkuperäisessä kalenterissa on vielä kiva yksityiskohta: värit on saatu aikaan kasviväreillä! Kannattaa käydä kurkkaamassa kuvan alla olevasta linkistä, mistä värit ovat peräisin. Nämäkin "luukut" voi käyttää uudellen, vaikka muistilappuina.

Lapsille tähän voisi ehkä kehittää toisenkin ulottuvuuden, vaikka risti-nollapelin lappujen kääntöpuolelle, josta sitten jouluaattona tulisi voitto ja joku extra-yllätys :) Asettelu pitää olla silloin ehkä toisenlainen.

Kuva: brigitte.de

Tämä kalenterissa riittää yllätyksiä jokaiselle päivälle. Voi olla, että omat ideat loppuisivat ennen jouluaaton "luukkua" :) Jos aikaa, energiaa ja ideoita löytyisi, tämä olisi hauska vaihtoehto kalenteriksi. Ilman patsaita ja kärpässientä kiitos. Lasijätettä tulee varmasti jokunen purkki joka taloudesta ja kalenterikäytön jälkeekin nämä voi valjastaa säilytyskäyttöön :)


Lisää DIY joulukalentereita Pinterest-taulussani Christmas and Winter ideas.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti