keskiviikko 29. lokakuuta 2014

KESKIVIIKON 3MONEN: PLAFONDIA Mä METSäSTäN

- tahdon löytää modernin, kivan, hauskan ja hyvin valaisevan!! Minulla on pieni valaistus/valaisinprobleema täällä kotona ja se on seuraava projekti, johon aion tarttua. Hus pimeys!

Jokainen huone vaatii mielestäni hyvän yleisvalaistuksen ja erityisesti kotimme ongelmakohta eteinen. Huonossa valossa olisi todella vaikea etsiä hanskoja, kun en nykyäänkään meinaa löytää kahta samanlaista - ei johdu valon määrästä :) Tämän hetkinen valaisin on valonlähteenä toimiva, mutta auttamattoman tylsä, tylsä ja tylsä: perus-plafondi pirulainen - kuten kuvista näkyy!Pienessä eteisessämme katto on 30 cm matalammalla kuin muualla asunnossa, joten valaisin ei voi olla kovin korkea tai (matalalla) riippuva. Valaisin pistorasia on lähellä ulko-ovea, joten väliovea avatessa pistorasian kohdalle jää vain hieman alle 25 cm tilaa. Valaisinta voi tietysti siirtää hiukan edemmäs eteiseen pois oven tieltä, mutta lähden valaisin jahtiin oletuksella, että lamppu saa olla enintään 23 cm korkea, eli jonkinlainen vähän stylempi ja modernimpi plafondi on hakusessa. Niin no spottivalaisin olisi myös mahdollinen, mutta eteinen kaipaa minusta tasaisempaa valoa. 

Tällaiset kolme löysin sohvasurffailessani aika monen nettikaupan sivuilla. Kattovalaisinten kohdalla en ole vielä löytänyt kirppisvaihdetta, mutta jos joku on plafondia vailla sellainen meiltä suhteellisen pian on vapautumassa :)

Kuva: Ellos

Tämä hauska By Rydénsin valaisin löytyi Elloksen valikoimasta. Onhan tässä hiukan spottiajatustakin, mutta tuolla määrällä valonlähteitä luulisi, että valo jakautuu tasaisesti. Veikkaan, että kuvassa valaisimeen on laitettu halogeenit, mutta itse haluaisin ehdottomasti LEDit, koska ne kuluttavat huomattavasti vähemmän sähköä. Lamppuja valaisimeen menee 14 kpl! Valaisinta saatavana myös kuparin lisäksi myös kromin värisenä. Kuva: Örsjö Belysning

Örsjö Belysningin Disc-kattovalaisimen suunnittelusta vastaa Doos Arkitekter ja on ensimmäinen Joutsenmerkin saanut valaisin.  Ruotsalaisilla on näppinsä pelissä tässäkin. Valaisin on vain 4,5 cm korkea ja halkaisijaltaan 40,5 cm. Kokonsa puolesta tämä olisi oikein passeli ja värivaihtoehdoista valkoinen ja musta - musta on oma suosikkini.  Scandinavian Design Center myy valaisinta hintaan 256 eur - niinpä. 

Kuva: Stockmann

Vitan Cuna -valaisimen löysin Stockmann.com -verkkokaupasta. Tämä ei varsinaisesti ole plafondi, mutta korkeudeltaan vain 16 cm eli tämä voisi sopia meille, jos asentaa valaisimen mahdollisimman lähelle kattoa. Värivaihtoehtoja on kolme valkoinen, musta ja kuvassa oleva minttu. Olen perso väreille, mutta luultavimmin näistä valitsisin mustan tai valkoisen.

Oli pakko ottaa vielä neljäs :)
Kuvassa on Elloksen omasta Ellos Home -valikoimasta valaisin , josta pidän paaljon. Harmi vaan, että korkeutta on 32 cm. Välioven saisi vain puolilleen auki, jos tämän kattoon asentaisi ja en tiedä kuinka paljon metallikehikosta tulevat varjot alkaisivat ajanmittaan ärsyttää. Kiva ja trendikäs valaisin joka tapauksessa. Värivaihtoehtoinen kromin lisäksi kupari ja kulta. 

Kuva: Ellos

Our small hallway with quite low ceiling needs desperately a new lamp. If we want to get out also in the future, the lamp can be max. 23 centimeters in height. Here are some nice options I found to replace the one we have at the moment (first two pictures).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti