Maaliskuun alusta voisi yrittää pari viikkoa vieroittaa itseään sokerista, siinä ajassa ehtii pahin terä mieliteoilta kadota. Sokerivieroitus ei tarkoita etteikö voisi herkutella! Tämän mustikkaskonssi-ohjeen bongasin selaillessani ruotsalaista ruokalehteä nimeltään Hembakat.
Jätin ohjeesta pois pellavansiemenet, lisäsin banaania ja suolanmäärän puolitin. Jääkapista löytyi turkkilaista jogurttia ja hunajaakin keksin laittaa päälle - nam!
1 banaani, kypsä
2 kananmunaa
2 dl mantelijauhoa
2 rkl kookosjauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 rkl rouhittuja pellavansiemeniä
1/2 tl suolaa
2 dl mustikoita, pakaste
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Muusaa banaani ja sekoita kananmunan kanssa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kuivat aineet ja kananmuna-banaani seos taikinaksi. Lisää lopuksi jäiset mustikat taikinaan ja sekoita nopeasti taikinan sekaan. Jaa taikina 6-8 palaan leivinpaperin päälle ja tasoita haarukalla litteiksi. Paista skonsseja uunissa 15 minuuttia tai kunnes ovat saaneet kauniin värin.
I made some blueberry scones last weekend, paleo ones. I didn´t use linseed and added some banana to make them a bit sweeter and put only 1/4 tsp of salt instead of 1/2 tsp. Turkish yoghurt and some honey on top made these just perfect for me!
This recipe is from a Swedish baking magazine, Hembakat.
This recipe is from a Swedish baking magazine, Hembakat.
1 banana, ripe
2 eggs
2 dl almond flour
2 tbsp coconut flour
2 tsp baking powder
1 tbsp crushed linseeds
1/2 tsp salt
2 dl blueberries, frozen
Preheat oven to 200 degrees C. Mash banana and mix it together with eggs. Mix dry ingredients together in a separate bowl. Mix dry and wet ingredients together into dough. Last add frozen blueberries and mix quickly together with dough. There should be enough dough for 6-8 scones. Bake the scones in preheated oven for 15 minutes or until the´ve got beautiful color.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti