tiistai 24. helmikuuta 2015

GREETINGS FROM TALLINN!

Talviloma on lusittu ja vaatekaappien siivouksen lisäksi ohjelmaan kuului parin päivän reissu Tallinnaan. Luulin käyneeni lahden toisella puolen viime vuonna, mutta enpäs ollutkaan. Edellisestä visiitistä olikin jo vierähtänyt puolitoista vuotta. Tarkoituksena oli alunperin olla vain yksi yö, mutta jo menomatkan jälkeen käyvimme kysymässä onnistuisiko paluulipun vaihto päivää myöhemmäksi ja onnistuihan se! Matka piteni puolella ja hyvä niin. Kiitos Eckerö :)

Perheen kanssa reissaaminen on mukavaa, kun muistaa ottaa suunnitteluvaiheessa huomioon, että siirtyminen paikasta toiseen vie oman aikansa ja että syömiseen kannattaa varata aikaa ja hermoja. Poikamme oppi 2 kk sitten kävelemään, joten takana ovat ne reissut, kun poitsu istui tyytyväisenä rattaissa. En viime viikolla käynyt lenkillä tai salilla, mutta hikipäässä kipitin pojan perässä useammassakin Tallinnan ravintolassa ja kahvilassa.

Hotellimme St. Barbara sijaitsi Vapauden aukion lähellä, Vanhan Kaupungin ulkopuolella. Hotellin sijainti oli hyvä ja sänkyä lukuun ottamatta voin muutenkin suositella.


F-hooneKävimme ensimmäisenä päivänä syömässä F-hooneessa, josta on paljon puhuttu. Paikka oli kiva, ruoka hyvää, mutta erityisesti miestäni häiritsi se, että paikka oli tupaten täynnä suomalaisia. Samassa rakennuksessa kävin Homeart-sisustusliikkeessä ja eräässä toisessä virolaista designia myyvässä putiikissa. Vasta lähtöpäivänä Satamamarketista mukaani tarttui kuvan muistivihko kuitenkin eri tekstillä varustettuna.


Homeart

Toisena päivänä kävimme Sfäär-nimisessä ravintolassa lounaalla. Päivän erikoinen oli vain 6,50 euroa ja sopivan kokoinen kevyeksi lounaaksi. Suosittelen. Ravintolan yhteydessä on myös samanniminen putiikki, jossa myydään vaatteita, asusteita, kodin tuotteita usealta eri brändiltä mm. Acne, Aesop, The Laundress, Woolrich. Olisin löytänyt vaikka ja mitä, jos olisi ollut aikaa ja rahaa :)

Kevyt lounas piti tietenkin korjata syömällä Kompressor-nimisessä paikassa jättimäinen lettuannos. Vinkkinä, että pienempään suolaisen tai makean nälkään kannattaa jakaa annos kaverin kanssa. Kompressor on hyvin yksinkertaisesti sisustettu käsittääkseni opiskelijoiden suosima paikka.


Sfäär


Kompressor
Ohjelmaamme kuului lähinnä rentoa hengailua, syömistä ja miehen ystävän tapaaminen. Oli rentouttava päästä pois kotoa, vaikka vain lyhyeksi aikaa. Pääsisinköhän sitten seuraavaksi Tukholmaan :)
TRANSLATION
We spent two days last week in the beautiful city of Tallinn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti