torstai 5. helmikuuta 2015

SPRING TRIP TO AMSTERDAM

On mukavaa, kun on jotain, mitä odottaa! Huhtikuista Amsterdamin matkaa odotan todella innoissani, koska reissaaminen on aina kivaa, mutta myös siksi, että silloin ollaan jo selkeästi kevään puolella. Harmaat auringottomat päivät on silloin toivottavasti muisto vain.

Olen käynyt Amsterdamissa kerran aikaisemmin vuonna 2001 eli... mitä, oho 14 vuotta sitten (!!), kun minulla oli vuorokauden vaihtoaika lentojen välillä. Siitä päivän patikoinnista ei ole kovinkaan paljon jäänyt mieleen. Lähinnä haahuilin silloin pitkin katuja ja jännitin seuraavan päivän lentoa rapakon taakse.

Atelier Sukha, kuva Vosgesparis

Tällä kertaa lähdetään matkaan koko perheen voimin, Aamun pikkutunneille jatkuvaa biletystä tai koko päivän kestäviä shoppailukierroksia ei siis tälläkään kertaa ole luvassa, vaan edelleen rentoa fiilistelyä, hyviä ruokapaikkoja, ehkä pari museota ja vähän  shoppailua. Lapsen ehdoilla :)

Hotellit on jo varattu. Useampi siksi, että en osannut päättää kumpi on ihan oikeasti olennaisempaa sijainti vai laatu :). Kaikissa on peruutusmahdollisuus, joten en siis ole maksamassa kaikista varaamistani huoneista. Näin viime yönä unta, että hotellimme oli Anne Frankin talossa... toivottavasti ei. Ja tähän "nähtävyyteen" en myös halua mennä. Olen lukenut kirjan, se riittää.

Volkshotel, kuva Emmas Design Blogg

Boterkoek, kuva Kevin & Amanda

Kuva Garden Picture

Neljässä päivässä ei ehdi kaikkea eikä ole tarkoituskaan. Nähtävyyksien suorittaminen ei oikein kiinnosta, siitä tulee vain jalat kipeäksi ja itse olen enemmän kiinnostunut katukulttuurista ja kaupungin erilaisten tunnelmien haistelusta.

Otan ilomielin vastaan hyviä Amsterdam-vinkkejä: design-, sisustus- ja vaateliikkeet ja kirpparit kiinnostavat sekä tietysti hyvät, huokeat ravintolat että tunnelmalliset kahvilat :)
TRANSLATION

It´s nice to have something to look forward to, like a spring trip to Amsterdam! Good tips are more than welcome. I´m interested in local design and clothing, interior design shops, amazing (and affordable) food and local things on the whole.

I will be travelling with my family, so our one-year-old is the one who sets the pace.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti