perjantai 28. elokuuta 2015

RAAKA SYNTTÄRIKAKKU - RAW B-DAY CAKE

Koska raakakakut ovat hip ja pop sekä todella hyviä, halusin tehdä miehen syntymäpäivän kunniaksi mansikkaisen sellaisen. Elokuun lopulla harvemmin on saatavana tuoreita kotimaisia mansikoita, joten tämä harvinainen tilaisuus oli hyödynnettävä.

En omista Vitamixia tai muuta supertehokasta blenderiä, jonka vuoksi olen vain muutaman kerran kokeillut raakakakun tekoa. Tälläkin kertaa sain todeta, että blenderimme ei todellakaan ole laite paikallaan, kun on kyse raakakakusta. Pohjaan käytetyt kuivatut aprikoosit ja auringonkukansiemenet vain pyörivät iloisesti terän ympärillä. Kaivoin kaapista esiin sauvasekoittimen ja sillä yllättäen hoitui helposti niin pohjan ainesten survominen kuin täytteen soseutus! 

Kakun ohjeen löysin Terveen Hyvää -blogista. Reseptiin pääsette tästä. Raaka-aineita kakkuun tulee vain muutamia ja valmistus sujuu todella lyhyessä ajassa, kunhan vain on hyvissä ajoin, edellisenä iltana, laittanut täytteeseen tarvittavat cashew-pähkinät likoamaan. 

Oma kakkuni ei ole yhtä kaunista katseltavaa kuin alkuperäisen ohjeen herkku, mutta hyvää se oli silt ja sai kiitosta niin syntymäpäiväsankarilta kuin pojaltakin, joka kieli pitkänä ja lusikkaa ojennellen "kerjäsi" lisää :)
I made a raw strawberry cake for my spouse´s birthday. Usually the strawberry season has ended weeks before his birthday, but this year we had a chance to enjoy exceptionally long strawberry summer and he got his cake :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti