perjantai 7. elokuuta 2015

RANTALOMALLA - HOLIDAY ON THE BEACHLOMA! Se oli ja meni. Kesäloma menee aina kuin siivillä viuh vaan ja arkeen paluu oli edessä aivan liian aikaisin. Rantalomailua tuli harrastettua kotioloissa yhden päivän verran... eipä muina päivinä juuri olisi tarjennutkaan. Lomareissulla Unkariin sitä vastoin bikineissä tarkeni oikein
hyvin ja viimeisenä päivänä auringossa kölliminen oli enemmänkin tuskaista kuin rentouttavaa.

En ole mielestäni rantalomailija. Pari päivää rannalla makoilu on ihan ok, mutta pidemmän päälle pitää olla myös muuta aktiviteettia. Tällä lomamatkalla kuitenkin nautin pitkistä päivistä rannalla. Ei tarvinnut miettiä siivousta, ruoanlaittoa tai aikatauluja. Poika sai nauttia lämpimästä ilmasta ja ulkoilusta sydämensä kyllyydestä. Pienen lapsen kanssa, joka haluaa juosta ja tutkia, rantalomailu voittaa kaupunkiloman 100-0.

Unkarissa Balaton-järven rannoilla ei tarvitse "pelätä" kuulevansa suomea. Ravintoloissakin pärjää paremmin saksalla kuin englannilla, jos paikallinen kieli ei ole hallussa. Ruoka ja juoma on edullista. Järven veden väri tuntuu vaihtelevan valon mukaan ja näyttää monesti kauniin turkoosilta. Balatonlellen maksullisella rannalla saa kahlata todella pitkälle ennen kuin jalat eivät yltä pohjaan ja lasten on helppoa ja suht turvallista leikkiä matalassa rantavedessä.

Olisimmehan voineet käydä sirkuksessa, tivolissa, maistelemassa viinejä, laivaristeilyllä järven pohjoispuolella, mutta meille riitti makoilu, uiminen ja konditoriassa kello 21 nautitut leivonnaiset. Rehellisesti sanottuna, tämä lomamatka oli varmasti rentouttavin ikinä. Kotiinpaluu tuntuikin sitten vähän liian aikaiselta ja tylsältä.

Mitän opin? Opin nauttimaan joutenolosta :)
Time flies when you´re having fun and my summer vacation is already over. In Finland the summer has been quite chilly and we managed to spend only one day on the beach near to us. Luckily we had reserved a trip to Hungary and there we could enjoy the real summer temperatures.

I don´t normally enjoy spending a lot of time just lying on the beach, but somehow this time I managed to relax and take the best out of just relaxing. We could have gone to a circus, wine tasting, boat cruise, but we didn´t. We just spend the days on the beach, ate when we were hungry and stopped by in a nearby confectionery almost everyday.

This vacation was one of the best I´ve ever had. And the best thing was that I learned to enjoy the luxury of doing just nothing :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti