perjantai 14. elokuuta 2015

DIY PETI PARVEKKEELLE - ON OUR BALCONY


Koko kesän parvekkeemme on ollut lähes tyhjän panttina. Istutin muutaman kukan ruukkuun keväästä, jotta se ei olisi ihan autiona kumissut, mutta kalusteita en sinne saanut hankittua ennen loman loppua. Tavoitteenani oli päästä mahdollisimman edullisesti tinkimättä kuitenkaan omasta visiostani. Kaluste tai kalusteet eivät saisi olla kovin kookkaita, koska parveke on suhteellisen pieni. Varastotilamme ovat täyteen ahdettuja, joten kalusteiden pitäisi olla myös säänkestäviä.

Nyt elokuussa voimme vihdoin nauttia parvekkeestamme isäni käsialaa olevilla, kuormalavoja muistuttavilla, puupenkeillä. Pehmusteet ja päälliset olen itse leikannut ja ommellut. "Lavat" on tehty laudasta, joka jäi yli isäni rakentaessa vanhempieni kotiin uuden terassin. Olin häneltä aiemmin kinunnut tarpeettomaksi jääneitä kuormalavoja, mutta hän välttämättä halusi tehdä siistimmät lavat mittojen mukaan. Ei hullumpi isä, vai mitä :)

Pehmusteet leikkasin vanhasta petauspatjasta ja kankaan ostin tätä tarkoitusta varten. Päällikankaan ompelin tyynyliinoista tutulla tavalla pussiksi. En ole kovin kummoinen ompelija, joten vetoketjuton malli on oikein hyvä ja vielä nopea tehdä. Mustat leveät kuminauhat pitävät patjat paikallaan. Tälle kokonaisuudelle tuli hintaa 35 euroa, joka siis tulee kankaasta ja kuminauhasta. Lompakko kiittää :)

Parvekkeemme ei ole kokonaan lasitettu ja sen vuoksi, ja yhden kohta kaksi vuotiaan takia, en halunnut sinne korkeaa pöytää tai tuoleja. Isäni tekemät lavat ovat 15 cm korkeita, joten niiden päältä poika ei ylety kaiteelle kurkottelemaan tai kiipeämään... ei ainkaan tänä kesänä.

Vielä on onneksi kesää jäljellä ja nyt on jopa ollut sen verran lämmin, että parvekkeella on työpäivän jälkeen voinut nauttia auringosta. Patjojen päällä on mukava lekotella, kun poitsu huristelee autoilla vieressä.

Ihanan kesäistä viikonloppua!

---

Finally our balcony has the simple lounge corner I have wanted to create. The wooden bench is made of wood by my dad. The cushions I cut from an old mattress and only the cover is bought just for this particular project. All this cost 35 eurost. Nice and economical!

Have a nice summer weekend!
1 kommentti:

  1. Hei. Minusta blogisi ansaitsee Liebster Awardin! Sinut on siis haastettu! https://mirvanmenomatkat.wordpress.com/2015/08/30/blogimatkalla-mika-ihmeen-liebster-award/

    VastaaPoista