perjantai 1. heinäkuuta 2016

KUN PRINSESSA TULI TALOON
Hartaudella odotettu prinsessamme syntyi helteisen maanantain jälkeen toukokuun viimeisen päivän yönä. Kuukauden päivät olemme harjoitelleet nelihenkisen perheen elämää, joka on ollut tunteiden vuoristorataa naurusta  kyyneliin ja ilosta turhautumiseen. Sohvamme nurkkaa olen kuluttanut urakalla vauvan syöttämisen merkeissä ja kiitettävän paljon olen saanut ummistaa silmiäni öisin. Vain muutamana päivänä on väsyttänyt niin paljon, että on pitänyt oikaista päiväunille.

Pieni tytäremme on siis tähän mennessä osoittautunut isoveljensä kaltaiseksi hyväksi nukkujaksi. Hiukan on ollut näköpiirissä masuvaivoja, jotka saattavat johtua omista syömisistäni. Pitänee vähän vähentää mansikoiden popsintaa ja kuplavedenkin jätän toistaiseksi muiden juotavaksi. Puhumattakaan suklaasta :/

Pari viikkoa sitten oli ensimmäinen "tulikokeeni" kahden lapsen äitinä, kun mies oli viikonlopun pois kotoa. Perjantai selätettiin aika kivuttomasti. Onneksi sateinen aamupäivä jatkui aurinkoisella iltapäivällä ja pääsimme koko jengi ulkoilemaan. Lauantaina olin kiitollinen, että mummi tuli piristämään sateista päiväämme ja päivä oli muutenkin aika kaoottinen, joten apu oli todellakin tarpeen.

En tiedä pitääkö kenenkään kohdalla paikkansa, että kaksi menee siinä, missä yksikin - viimeiset neljä viikkoa on osoittanut, että ei todellaakaan ainakaan tässä vaiheessa, kun kuopus on vastasyntynyt. Kaksi kättä ei tunnu millään riittävän ja nostankin niille isoa hattua, jotka vielä kahden lapsen jälkeen rohkeasti lähtevät hankkimaan lisää lapsia! Toisaalta nyt huomaa, että toisen lapsen kanssa olen jo ollut näiden kuluneiden viikkojen aikana huomattavasti rennompi kuin esikoisen kanssa vastaavana aikana ja panikoinnin ja ahdistumisen sijaan olen jopa nauttinut olostani. Enpä nyt kuitenkaan lupaile virallisesti enkä epävirallisesti hankkivani lisää lapsia, kaksi tuntuu nyt hyvältä lapsiluvulta.

Isoveli on ottanut hienosti roolinsa haltuun. Pikkusiskon kutittelu on parasta puuhaa ja vauvan varovaista silittelyä on harjoiteltu ahkerasti. Pari kertaa on tullut kyselyjä saako isovelikin äidiltä maitoa ja välillä on ihmetelty tuleeko omista tisseistä maitoa... Isoveli, mutta kuitenkin vielä niin pieni itsekin :)

Kun osaisi ja muistaisi nauttia näistä hetkistä.Our little Princess was born on the last day of May. During the last couple of weeks we have been practicing the life of family of four. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti