torstai 12. toukokuuta 2016

IMETYSVAATEAHDISTUS - NURSING WEAR ANXIETY


Ratkiriemukas odottaja viime lauantaina, 36+6


Imetys on valtavan ihana asia! Esikoistani imetin enemmän ja vähemmän 11 kk:n ikään asti. Olisin ehkä jatkanut pidempäänkin, mutta poika meni jo vuoden iässä päiväkotiin ja halusin rauhassa saada lopetella imetyksen myös töihin paluun vuoksi. Erityinen ilonaihe oli kun pakkasin imetysgarderoobin odottamaan seuraavaa kierrosta.

Nyt se garderoobi pitää taas ottaa käyttöön ja huomioida päivittäisessä pukeutumisessa, että ruoka on helposti saatavilla niin kotona kuin mahdollisesti julkisemmillakin paikoilla. Viime kerralla hankin suurimman osan imetysvaatteista käytettynä ja käytännössä pärjäsinkin hyvin muutamalla topilla ja paidalla. Imetysvaatteet samoin kuin odotusaikaan varta vasten valmistetut vaatteet ovat aika tylsiä, jonka vuoksi en ollut kovin innokas niihin panostamaan. Toisen raskausajan olen selvinnyt äitiysvaatteilla, jotka hankin esikoista odottaessa, kahdet farkut kyllä ostin uutena, että näyttäisin töissä edes jotenkin normaalilta. Loput "kaavut" ovat löytyneet ihan normaalista vaatevarastostani.

Tällä kertaa olen päättänyt selättää imetysvaateahdistuksen hankkimalla lisää, edellisellä kerralla hyväksi havaittuja imetyspaitoja ja -toppeja. Napitettavat ja löysät paidat olen myös siirtänyt vaatehuoneessa paremmin esille. Boob-merkin paidat ja topit ovat omia suosikkejani ja nyt vaatekaapista löytyykin merkiltä pari hupparia, pitkähihaisia, t-paitoja, toppeja ja jopa yöpaita. Suurin osa on käytettyjä, mutta esim. yöpaidan hankin uutena. Uskon sen osoittautuvan hyväksi hankinnaksi, Pinkin rusetin olisi voinut jättää pois, mutta ehkä kestän sen, koska yöpaita on aivan ihanan pehmeä ja sen kanssa päällä voi surutta hengailla yli puolen päivän :) Imetysrintsikoita ei ole kovin järkevä hamstrata ennen lapsen syntymää, mutta uskaltauduin hankkimaan (edellisen kerran perusteella) Bravadon paljon kehutut liivit. Pidetään sormet ristissä, että sopivat vielä, kun käyttöaika koittaa.

Imetysvaatteet ovat aika hintavia ja vähän kyseenalaistankin omien hankintojeni tarpeellisuutta, mutta toisaalta minulle on tärkeää tuntea oloni kotoisaksi ja omaksi itsekseni niissä vaatteissa, joita käytän. Eikä ole lainkaan pahitteeksi, että vaatteet ovat pääosin luomupuuvillasta valmistettuja. Hyvälaatuiset imetysvaatteet on helppo myydä myös eteenpäin, kun ei niitä itse enää tarvitse. Miksi ahdistua itselle soveltumattomasta vaatetuksesta, kun olennaisempaa on pystyä keskittymään pienen ihmisen hoitoon ja hoivaamiseen. Eikö, eikö? :)I am not a big fan of nursing wear/shirts. But to make my life a bit easiear and more comfortable, this time I have decided to invest to it more than when nursing my firstborn. Most of the pieces I have bought second hand, but couple of things I have bought new from the shop eg. nightdress from Boob and Bravado nursignbra.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti