maanantai 18. huhtikuuta 2016

DIY KÄÄNTÖPÄIVÄPEITE - BEDSPREAD FOR KIDS ROOMOlen ompeluhommissa noviisi. Reilun pari vuotta olen omistanut ompelukoneen ja olen keskittynyt helppoihin ompeluksiin: verhoihin, tyynynpäällisiin ja korjaustöihin. Ennen vuotta 2013 olin edellisen kerran ollut ompelukoneen kanssa tekemisissä yläasteella,,, noin 20 vuotta sitten :/

Jokin aika sitten verhokankaita hankkiessani sain idean tehdä pojallani päiväpeiton ja kangaskaupan myyjän ehdotuksista kääntöpäiväpeite kuulosti mielenkiintoiselta. Kankaat löysin edullisesti Kodin1;sestä. Edullisuus on plussaa varsinkin, kun lopputuloksen käytettävyydestä ei ollut takeita.

Tämä luomus ei ole täysin valmis, vielä pitäisi vinonauha saada asennettua. Vinonauhan ompelu vaatii kuulemma kärsivällisyyttä ja tarkkuutta, joten on suuri vaara, että onnistun pilaamaan peitteen. Katsoin paremmaksi kuvata peiton nyt, kun se vielä näyttää suht hyvältä. Peite olisi voinut olla vähän leveämpi, mutta olen ihan tyytyväinen tähän ensikertailaisen tekeleeseen. 

Ihan ensi yrittämällä ei peite onnistunut. Ensimmäisellä kerralla ompelin kankaat väärinpäin ja turkoosin/aquan värinen kangas jäi piiloon peitteen sisälle. Meni tunti jos toinenkin ennen kuin sain purettua saumat. Seuraavana päivänä sitten uusi yritys ja lopputulos oli lähempänä suunniteltua.

Seuraavana projektina olisikin sitten ne verhot ja ehkä vielä joskus opettelen ompelemaan vaatteita. Jos oma äitinikin osaa, niin miksen minäkin :)
I made this double face bedspread for my son last weekend. I am not much of a sewer, but I really am trying to learn. The piping is still missing, but I thought it would be better to show the result now before I spoil the spread. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti