torstai 31. maaliskuuta 2016

IHANA VALO - LOVELY LIGHT
Valo. Siitä saa nauttia kesäajan alettua (oudon) pitkään. Lisääntyvästä luonnonvalosta huolimatta haluan julkisesti ihastella alkuvuoden valaisinhankintojani. Meillä on ollut valaisin asiat vähän niin sun näin, mutta viimeisen parin kuukauden aikana olen laittanut vanhoja valaisimia vaihtoon, uusien jo tooodella pitkään hankintalistalla olleiden kaunokaisten tieltä. Mahtuu mukaan myös pari heräteostosta. Vihdoin kattovalaisin puoli alkaa olla omaan silmääni sopiva.

Vielä on epäsuorissa valonlähteissä petrattavaa, mutta kuvista näkyy tämän hetkinen, parantunut kattovalaisin tilanne. Olen aikast tyytyväinen :) &Brosin Model No. 1ja Ikean Sinnerlig-malliston valaisimet ovat pitkän harkinnan ja eipäs-juupastelun tuloksena kotiutuneet kattoomme <3. Kauan mietin olisiko &Brosin valaisin parempi tammiviiluisena vai sittenkin simppelin valkoisena. Onneksi päädyin tammiviiluun. Valkoinen ei olisi ollut meidän (= minun ;) näköinen.

Olohuoneessamme on ollut tarve toiselle kattovalaisimille, joka olisi enemmänkin tunnelman luoja kuin tehokas yleisvalaisin. Nykyisen valaisimen löysinkin yhdestä seuraamastani blogista, en muista kyllä mistä. Clas Ohlsonilta hankittu valaisin bambuvarjostimella sopii olohuoneeseemme mielestäni hyvin ja antaa valoa juuri sen verran kuin on tarpeen. Meillä varjostin on luonnonvärinen, mutta sen lisäksi Clasun valikoimissa on myös musta vaihtoehto. Itse olen hurahtanut rottinkiin ja eri puunsävyihin. Olen jopa vihdoin löytämässä kotimme sisustukseen punaisen langan, se ei ole ollut kaltaiselleni amatöörille ihan helppo homma :). Innostun erilaisista tyyleistä ja vaarana onkin päätön ja hännätön sekamelska.

Pojan huoneen valaisin on hankittu jo viime vuoden lopulla työpaikan näytemyynnistä. Metallilankavalaisin on huomattavasti parempi kuin aikaisempi Yki Nummen keltainen Kuplat-valaisin, jonka seinille heijastama kelmeä valo ei koskaan miellyttänyt.

Iloa ja valoa loppuviikkoon!
I have recently renewed our lamps. Model No. 1 by Finnish &Bros and Sinnerlig-pendant from Ikea by Ilse Crawford are long thought "investments" ;)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti