tiistai 29. maaliskuuta 2016

PÄÄSIÄISEN HUIPUT JA MOKAT - EASTER HIGHS & LOWSHuh, olipa vauhdikkaan rentouttava pääsiäinen. Ohjelmassa oli niin sohvalla löhöilyä, auringosta nauttimista kuin hellan ääressä viihtymistä ja sukulaisdinneriä. Pääsiäisruohotkin nousivat juuri ja juuri näkyviin 1. pääsiäispäivänä.

Meille (eli minulle ;) napsahti sukulaisdinnerin lihaisen pääruoan valmistusvuoro ja lihansyöjille vinkkinä, jos ette ole aikaisemmin testanneet nyhtölammasta, niin suosittelen! Valmistelu ja valmistaminen vievät aikaa, mutta on sen arvoista ja ainakin miehen puolen sukulaisille maistui hyvin. Kyytipoikana tsasikia ja rosmariinisia feta-perunoita. Ohjeet näihin herkkuihin löysin Ruokasurffausta-blogista. Miten köyhä ruokapöytämme olisikaan ilman inspiroivia ruokabloggareita!

Pääsiäiskoristeluun olin valmistautunut erinäisillä askarteluideoilla, mutta toteutus jäi hieman vähäisemmälle. Tyytyväisin olin poikani huoneeseen tekemääni pupunauhaan tai -köynnökseen, mikä nyt garland-sanalle olisi paras käännös. Idean ja kaavan pupujen leikkaamisen löysin Pinterestin kautta Minieco-sivustolta.

Munien maalausta kokeilin kahdellakin eri tekniikalla. Kynsilakalla marmoroidut munat olivat ensin vuorossa ja lopputulos oli aivan kaamea. "Fiksuna" ajattelin käyttää marmorointiin vanhoja, jämähtäneitä kynsilakkojani, ei hyvä idea ollenkaan. Päänsärkyä aiheuttavaa touhua hajun ja epäonnistuneen lopputuloksen myötä.

Toinen kokeilu oli hajuttomampi ja onnistuneempi, roiskimalla maalatut munat. Kylppärin lattia sai oman osansa roiskeista, kun pisarat eivät lentäneetkään ihan siihen suuntaan kuin olin luullut :/ Akryyliväri kannattaa pyyhkiä pois heti eikä vasta sen jälkeen, kun se on kuivunut laattoihin :)

Tänään on jo haukotellen palattu arjen aherrukseen. Kuukauden päästä alkaakin sitten äitiysloma, apua!
Eventful but still relaxing Easter is behind. Here´s some of the Easter deco from our home. Marbled eggs failed miserably, but the splattered ones luckily came out better. The idea and template for bunny garland I found from Minieco.co,uk via Pinterest.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti