keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

OI IHANA AMSTERDAM! - "SPRING BREAK" IN AMSTERDAM

Koko pitkän kevään odotettu Amsterdamin reissu on nyt takana. Kunpa olisikin voinut jäädä vielä muutamaksi päiväksi, viikoksi tai vaikka kuukaudeksi. Kerrankin ilmat suosivat meitä ja saimme nauttia auringosta ja lämpenevistä päivistä.Päiviin sisältyi lähinnä kaupungin kaduilla vaeltelua ja tunnelman nuuskimista. Aika ajoin piti tietysti pysähtyä tankkaamaan, jotta jaksoi kävellä vähän lisää ja ihastella söpösti notkahtaneita taloja ja vaikuttua positiivisesta ja avoimesta ilmapiiristä. Jordaanin kaupunginosa oli viehättävä, jossa oli mukava poiketa pienemmille sivukaduilla ja vakoilla amsterdamilaisten arkea ikkunoista sisään pälyillen. Pyörähän tässä kaupungissa olisi paras kulkupeli, mutta pienen poitsumme ollessa matkassa mukana päädyimme apostolin kyytiin. Eipä meillä ollut mihinkään kiire.Museot kiersimme sopivan matkan päästä, mutta sen verran läheltä, että kuvan pystyin Rijksmuseumista ottamaan. Kukkaloistoa oli kaupungissa vähemmän kuin odotin, kevät taisi alkaa todenteolla vasta paluumme jälkeen. Tuntui kuitenkin mahtavalta, kun loppuviikosta ei enää päivällä tarvinnut takkia, mikä vapaus!

Vondelpark-puistossa hengähdimme perjantaina ja poika kohtasi silmästä silmään traktorin, mikä varmaan oli hänelle matkan kohokohta. Innoissani vein poitsun aikaisemmin viikolla Amsterdamin Artis-eläintarhaan, jossa parasta oli 1,5 vuotiaan mielestä pulut... Taidetaan jättää Korkeasaari tänä vuonna väliin ja suunnata kesälomalla Helsingin Kauppatorille lokkijahtiin :)


Tuliaiset ja shoppailu jäivät vähälle, mutta olin ennakkoon listannut itselleni muutaman paikan, jossa halusin käydä. Muutama shoppailuvinkki ja ainakin yksi ravintolasuositus tulee seuraavaan postaukseen.

Majoittuminen ei ole erityisen edullista Amsterdamista ja alkuvuodesta yritinkin vähän katsella Airbnb:stä vuokrattavia asuntoja. Päädyimme kuitenkin hotellimajoitukseen, joka oli aika katastrofaalinen, koska suuressa viisaudessani halusin säästää 100 euroa. Ensi kerralla en säästä, vaan valitsen vähän mukavamman majoituksen, jossa on lapselle ehjä sänky :/

Matka oli kuitenkin ihanan rentouttava, hyvänmielen loma ja ehdottomasti haluan tähän kaupunkiin uudelleen!TRANSLATION:
Last week we spent four days in springlike and sunny Amsterdam. I loved the atmosphere and narrow streets alongside the canals. I highly recommend the city to everyone!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti