torstai 23. huhtikuuta 2015

AMSTERDAMIN SHOPPAILUVINKIT - AMSTERDAM SHOPPING TIPS

Terveiset jälleen sairastuvalta! Poitsulla vaihteeksi korvatulehdus tuplana ja kurkunpääntulehdus :/  Jos jotain hyvää tästä pitää etsiä, niin koti alkaa pitkästä aikaa näyttämään asuttavalta ja monet rästihommat ovat edenneet. On ihana olla poitsun kanssa arkena kotona, mutta harmi, että se on mahdollista yleensä silloin kun toinen on kipeänä. Möh.
No mutta asiaan...

Tässä muutama vinkkaus Amsterdamin ostostarjontaan. Vinkkilistoja ja suosituksia on netti pullollaan eli ainoa ongelma on runsauden pula. Itse seurasin vähän ennen matkaa paikallisia bloggareita ja Awesome Amsterdam -sivustoa  Instagramissa taisin melkein kaikki ao. paikat bongatakin.


RAW Materials, Jordaan, Rosengracht 229-233
Tällä sisustusliikkeellä on selkeä oma, valtavirrasta poikkeava tyyli, mikä on todella virkistävää. Rustiikkiseen ja industrial-tyyliseen sisustukseen keskittyvästä liikkeestä löytyy niin isoja huonekaluja, valaisimia kuin tekstiilejä, astioita ja piensisustusta. Liikeestä ei löydä mitään uuden karheaa ja kiillotettua, vaan valikoima koostuu käytetyistä, kuluneista, kierrätetyistä ja luonnonmateriaaleista tehdyistä vanhoista ja uniikeista tuotteista.Pahoittelen tärähtäneitä kuvia, piti päästää poitsu "vapaaksi" liikkeessä, kun rattailla ei voinut kulkea rappusia ylös ja alas. Juoksuksihan se meni! Mieluummin juoksen perässä, kuin kuuntelen "ratasraivoa" :)

Hutspot, Jordaan, Rosengracht 204-210 & Van Woustraat 4
Melkeinpä Raw Materials liikettä vastapäätä sijaitseva Hutspot on sitten täynnä tätä päivää ja koostuu kaupasta, lounastilasta ja baarista. Hutspot on aloittanut pop-up kauppana 2012 ja vuodesta 2013 sillä on ollut kaksi liikettä Amsterdamissa. Ideana on etsiä uusia, mielenkiintoisia designereita, brändejä, taiteiljoita ja yrittäjiä, joiden töitä tuoda esiin liikkeissä. Kolmikerroksisessa Rosengrachtin liikkeessä kaikki on kaupan, siis myös sinne tänne ripotellut nojatuolit ja kivasti kulahtaneet sohvat.
Täältä löytyy moneen makuun uusia tuttavuuksia.

Episode Jordaan, Berenstraat 1
Käytettyjä, second hand -aarteita: vaatteita, kenkiä, asusteita aikakaudet ihanasti sekaisin, mutta tuotteet selkeästi lajiteltuna. Leviksen 501set olisi varmasti löytynyt sopivassa koossa, jos sellaisia olisin haikaillut, Coverseja oli kasoittain ja niitä, mitä olet yrittänyt etsiä kissojen ja koirien kanssa, voi tässä liikkeessä olla rekillinen nenän edessä. Turhattavaa ja ihanaa :).

Mikään itsepalvelukirppis Episode ei ole, vaan myytävät tuotteet on valikoitu, pesty, korjattu tai uudelleen muokattu ennen kuin ne tulevat myyntiin. Hinnat 10 eurosta ylöspäin. Berenstraatin liike on vain yksi neljästä Amsterdamissa ja sen perusteella suosittelen lämpimästi myös kirppiskammoisille. Miehenikin piti liikkeestä, vaikka ei muuten lämpenekään kirppiksille.


Jutka & Riska, Da Costabuurt, Bilderdijkstraat 194
Luulin, että en pääse tässä liikkeessä käymään, mutta sattumalta kävelimme ohi ja pakkohan se oli viettää hetki jos toinenkin liikeessä. Jutka & Riska on kahden sisaruksen perustama liike, joka myy valikoitua vintagea, omaa mallistoa ja nuorten designereiden luomuksia. Liikkeessä vaatteet olivat järjestetty kutakuinkin värien mukaan. Pöydille, seinille ja hyllyille oli aseteltu asusteaarteita: koruja, laukkuja, aurinkolaseja.
Jälleen ihanan selkeä sekoitus uutta ja käytettyä.


+ RUOKAVINKKI!
Foodhallen, Kinkerbuurt, Bellamyplein 51
Jos matkaseurueessa on vaikea löytää paikkaa, mistä kaikki saisivat mieleistä ruokaa, kannattaa kipitellä tai ottaa ratikka nro. 17 ja käväistä Foodhallenissa. Foodhallen on Alankomaiden ensimmäinen "indoor foodmarket", jossa voi nauttia paikallisten palveluntarjoajien herkkuja laidasta laitaan. Täältä löytyy jokaiselle jotakin ja ihana vanha tehdasmiljöö tarjoaa viihtyisän ympäristön. Jostain lappusesta katsoin, että paikka olisi auennut vasta viime vuonna, Instagram vakoilu kannatti :)
Ja kyllä vihermehu, quinoarulla ja  riisipaperiin käärityt vietnamilaiset kevätrullat maistuivat! Olinhan koko viikon ahtanut itseeni ranskalaisia, pizzaa ja paikallisia Stroopwafel-vohveleita.


TRANSLATION:

Here are my shopping tips for Amsterdam + a cool place to have lunch Foodhallen. Taking photos can be hard while your 1,5 year-old is running around the shop, yes I rather have him running around than shouting and screaming in baby buggies.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti