keskiviikko 25. tammikuuta 2017

KASVIVÄRIÄ HIUKSIIN










Neljän kuukauden tauon jälkeen istahdin vihdoin pari viikkoa sitten luottokampaajani Riinan penkkiin. Hiuksiani olen värjännyt ahkerasti jo vuosikymmeniä (kyllä, olen jo aika vanha), mutta ensimmäistä kertaa värjäykseen käytettiin kasvivärejä.

Syksyllä blondi sai väistyä lämpimämmän sävyn tieltä ja punertavalla linjalla jatkettiin nyt luonnollisemmalla menetelmällä. Hiusteni värjäykseen käytettiin Cassiaa, joka on väritön ja neutraali henna, joka lisää kiiltoa ja kirkastaa, punaista hennaa, saksanpähkinää, amlaa ja marja-aronian lientä. Kuulostaa melkein syötävältä :)

Ennen värjäystä hiukset pestiin savella, joka syväpuhdistaa päänahan kemikaalijämistä ja muista myrkyistä - mahtavaa!  Värin levittämisen jälkeen hiukset laitettiin hautumaan kelmun ja lämpimän pyyhkeen sisään tunnin ajaksi.

Niskalihakset olivat hetken koetuksella painavana "tonniturbaanin" kanssa. Ja jos oikein muistan hiuksia ei tarvitse pestä shampoolla tms, kun väri huuhdellaan pois. Kasviväri vahvistuu ja syvenee jonkin verran 2-3 päivää värjäämisestä. Värinkesto on synteettisiä värejä parempi, synteettiset värit haalistuvat kasvivärejä nopeammin.

Värjäyksen jälkeinen tuoksu hiuksissa on myös aivan jotain muuta kuin aiemmin. Nuuskuttelin hiuksiani kuin viiniä konsanaan ja olin löytävinäni tuoksusta metsää, mustaherukan lehteä ja multaa... Olen varmaan ollut liian kauan ilman suosikkivalkkariani ;)

Seuraavaa kampaajakäyntiin kuluu varmasti hyvä tovi, joten katsotaan, miten väri kestää. Kemikaalicoctail -blogissa käsiteltiin muutama viikko sitten savella blondaamista, TÄÄLLÄ. Riinan instasta löytyy paljon kasviväreillä tehtyjä värjäyksiä, kurkkaa @riinannukka.

Onko teillä kokemuksia kasviväreistä? Hennaan olen itse törmännyt jo ihanalla ysärillä, mutta kokeiluun asti eivät silloin päätyneet.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti