tiistai 14. helmikuuta 2017

PERUSKUNTOA JA PARHAAT KENGÄT TALVIJUOKSUUN


Puolentoista viikon flunssan jälkeen alkavat voimat vihdoin palata. Edellisen postauksen jälkeen flunssa oli erityisen harmittava takaisku, kun olin täynnä intoa ja innostusta. Niinhän siinä yleensä käy. Sunnuntaina olin jo sen verran hyvillä fiiliksillä, että uskaltauduin lenkkipolulle. Ajatuksena oli kevyt hölkkä, mutta päädyinkin kävelemään.

En ole juoksumatolla juostessani käyttänyt juurikaan sykemittaria ja hupsan oli mukava yllätys, kun sykkeet pompsahti yli 150 todella nopeasti. Piti hidastaa ja päätin kävellä, reippaasti kylläkin, että saisin sykkeen pidettyä 130-135 tietämillä. Ilma oli todella hyvä ja pukeutuminenkin oli osunut yllättäen nappiin. Viime viikolla heräteostoksena hankitut Icebugit kruunasivat lenkin.

Olen jo pidemmän aikaa haikaillut Icebugien perään, mutta niiden hinta on ollut aivan liian kova. Pulitin näistä 79 euroa, joka on jo mielestäni kohtuullista.Talvikeleillä en kyllä suostuisi enää juoksemaan ilman piikkejä. Aiemmin minulla on ollut lenkkareihin kumilenksulla kiinnitettävät piikit ja nekin toimivat vallan mainiosti useamman vuoden,

Icebugien pito oli lenkkimaastossani loistava. Hiukan lenkin hohtoa kuitenkin haittasi se, että vasen kenkä hiersi lähes alusta alkaen. Seuraavaa kertaa varten pitää pehmittää kenkää ja hankkia talviolosuhteisiin paremmin sopivat sukat - varrettomat eivät olleet paras valinta.

Peruskuntoa parantamalla lähden kohti tavoitteita. Nyt todella toivon, että lumi ja jää pysyvät vielä piiiitkän, että pääsen oikeasti nauttimaan piikeillä juoksusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti