maanantai 21. heinäkuuta 2014

ENSIMMÄINEN ULKOMAANMATKA LAPSEN KANSSA - CHECK!

Kauan odotettu ja jännitettykin ensimmäinen ulkomaanmatka perheenä on nyt takanapäin. Reissu meni mahtavasti ja lennotkin hienosti. Kaksi viikkoa lomaa kotioloista oli paikallaan ja matka oli kaikinpuolin onnistunut, vaikka sää ei odotetulla tavalla meitä suosinutkaan.

Matkamme ensimmäinen määränpää oli Budapest, jossa meitä odotti vuokra-auto, jolla hurruttelimme Bratislavan ja Wienin kautta takaisin Unkarin puolelle Soproniin ja sieltä Balaton-järvelle ja lopulta takaisin Budapestiin. Autossa istuminen ei ollut vajaan yhdeksän kuukauden ikäisen poikamme lempipuuhaa eikä itkuilta selvitty, mutta onneksi välimatkat olivat kohteidemme välillä lyhyet, autossa ilmastointi ja matkassa lelujen lisäksi äidin käsittämättömän hyvin laulamat lastenlaulut ;)

Myyrät :) Bratislava.

Ensimmäinen viikko kului kaupunkeja kierrellen, emme olleet tehneet tarkkaa suunnitelmaa, mitä missäkin pitäisi nähdä, vaan enimmäkseen nautimme kaupunkien tunnelmasta kierrellen kaduilla ja puistoissa.
Poikamme oli mielestäni "sopivan" ikäinen kaupunkilomailulle, koska viihtyi vielä suht hyvin rattaissa ja tarkkaili sieltä ihmisvilinää. Matkassa oli mukanan myös rintareppu, joka osoittautui hyväksi etenkin lentokentällä, Budapestin metrossa, jossa ei ole hissiä ja Bratisalavan vanhankaupungin mukulakivikaduilla.Oopperatalo, Hviezdoslavovon aukiolla,  Bratisalava.

Vapaana rattaiden kahleista :) Bratislava

Schönbrunnin palatsin puutarha, Wien.
Toinen viikko oli tarkoitus viettää rantalomatunnelmissa Balaton-järvellä, mutta pilvinen, tuulinen ja sateinen sää muutti kuitenkin tätä suunnitelmaa niin, että rannalla löhöily oli mahdollista vain parina päivänä. Ehtipä poikamme kuitenkin suorittamaan ensimmäisen avovesiuintinsa Balatonissa :) ja sinne se oma talviturkkikin jäi... vai onko talviturkki "virallisesti" heitetty vasta, kun on pulikoinut Suomen vesissä?

Balaton-järvi, Tihany.


"Paprikatalo" Tihany, Lastensairaalan seinätaidetta, Budapest.


Lapsen kanssa reissaamisen näkökulmasta matkasta jäi erityisesti mieleen positiivinen suhtautuminen lapseen, erityisesti Unkarissa. Oli mukavaa, kun ohikulkijat hymyilivät ja lirkuttelivat pojalleni metrossa, ravintoloissa ja kadulla ja poika nautti saamastaan huomiosta. Unkarissa on myös mielenkiintoista se, että ainakin junalla matkustettaessa, mitä enemmän on omia lapsia matkassa, sitä halvemmalla matkustaa. Kolmen lapsen kanssa matkustavat vanhemmat maksavat vain noin kymmenesosan lipun alkuperäisestä hinnasta! Eikun Unkariin junailemaan lapsiperheet :)

Toivottavasti viimeistään ensi kesänä (mieluummin aikaisemminkin) päästään reissaamaan. Onneksi Suomen kesä näyttää tällä hetkellä parhaita puoliaan: aurinkoa ja lämpöä.

Nyt ulos nauttimaan!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti