maanantai 13. maaliskuuta 2017

INNOSTAVAMPI SALITREENI BOSULLA

Moikka taasen melkein viikon tauon jälkeen!!!

Toivottavasti olette päässeet nauttimaan huisin hienoista ilmoista. Kotinurkilla lumi on saanut kyytiä keväisten kelien ansiosta ja tänään oltiin pojan kanssa testailemassa potkupyörää ekaa kertaa talven jälkeen. Sainpa itsekin siinä vähän hölkkäiltyä :)

Viimeiset pari viikkoa olen päässyt treenailemaan suht säännöllisesti. Muutaman viikon takainen vatsatauti tuli ikävästi sotkemaan - juuri kun olin päässyt vauhtiin. Tällä hetkellä rikkonaiset yöt vaativat veronsa, mutta ne eivät onneksi ole este liikkumiselle. Muutoin arki on välillä kauheaa säheltämistä, kun ajatukset eivät oikein pysy kasassa. Perus vauva-arkea siis. :P

Juoksua olen tosiaan aloitellut vasta paremmin tämän vuoden puolella, mutta salilla olen treenannut enemmän ja vähemmän aktiivisesti viime elokuusta.  Tätä edelsi lähes puolen vuoden treenitauko, ei niinkään raskauden takia tai fyysisistä syistä vaan aikatauluongelmien vuoksi (kirjoittelin asiasta väliaikainen yh-arki -postauksessa viime keväänä).

Salilla treenaan mieluiten vapailla painoilla, BOSUlla ja kahvakuulilla. Jalkatreeni on minulle mieluisin, mikä on juoksua ajatellen ihan hyvä asia. Pyrin tekemään pääsääntöisesti liikkeitä, jotka kuormittavat useampaa lihasryhmää kerralla ja jotka kehittävät keskivartalon-/kehonhallintaa ja tasapainoa.

BOSUlla teen useimmiten yhdenjalan kyykyt ja etunojapunnerrukset. Näissä liikkeissä bosun pallo-osa on lattiaa vasten.. Tekisin myös mielelläni "luisteluhyppyjä" bosun päälle, mutta salillani ei oikein ole siihen tilaa. Vapaata treenitilaa on valitettavan vähän.

Puolipallolla eli BOSUlla voi myös kätevästi tehdä ala- ja yläkroppaa yhtäaikaisesti esim. tekemällä samanaikaisesti kyykkyjä ja esimn. hauiskääntöjä tai pystypunnerruksia. Itse teen tämän liikkeen niin, että seison puolipallon päällä, BOSUn tasainen osa on lattiaa vasten.


Kuva Livestrong.com


Bosu-treeniin löytyy pilvin pimein vinkkejä  netin syövereistä, joita vilkuilin tätä kirjoittaessani (Pinterestistä kyllä kyllä). Pitää itsekin tutustua paremmin. Jos BOSU ei ole tuttu treeniväline, kannattaa kysyä asiantuntijoilta vinkkejä ja varmistaa, että tekniikka on kunnossa :)


Aurinkoista alkanutta viikkoa! Iloa arkeen, vaikka maanantaina saattaa olla toisenlaiset fiilikset - viikonloppua odotellessa ;)


ps. Mikä on teidän suosikkiliikkeenne/-väline salilla?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti