keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

TÄYDELLINEN LOUNASSALAATTI










Tuli jokin aika sitten tehtyä niin huisin hyvää päärynä-fetasalaattia lounaaksi, että on ihan pakko vinkata resepti täällä blogin puolella.

Tämän reseptilöydön tein mummilassa selatessani Kotivinkkiä. En ole erityisemmin salaattilounaan ystävä varsinkaan kylminä vuodenaikoina, mutta tämä resepti yksinkertaisuudessaan  puhutteli minua testiin meni heti seuraavalla viikolla. Olin jostain syystä hiukan skeptinen reseptin suhteen, mutta voih! Olin niin väärässä, jälleen kerran. 

Minun mielestäni tämä on kympin salaatti ja niin helppo ja nopea valmistaaxs! Kokeilkaa, resepti alla :) Ja huom! kastike on tooodella olennainen osa makuelämystä.


********
Päärynä-fetasalaatti 
4 annosta, 15 min

1 rs babypinaattia (70 g)
2 dl saksan- tai pekaanipähkinöitä
1/2 granaattiomenan siemenet (n. 1 dl)
2 päärynää
1 rkl oliiviöljyä
200g fetajuustoa

kastike
1/2 dl omenaviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
1 tl dijonsinappia
1/3 tl suolaa
1/3 tl mustapippuria myllystä
1 rkl timjamia hienonnettuna


1. Sekoita ensin kaikki kastikkeen ainekset. Levitä pinaatti vadille.

2. Paahda pähkinät pannulla kevyesti ja nosta lautaselle jäähtymään.

2. Irrota granaattiomenasta siemenet. Halkaise päärynät. Käännä leikkuupinta leikkuulautaa vasten ja viipaloi päärynät. 

4. Kuumenna öljy pannulla ja lisää päärynäviipaleet. Paista 2 minuuttia käännellen, jotta ne kuumenevat ja pehmenevät hiukan. Kaada päärynöiden joukkoon puolet kastikkeesta, kiehauta ja nosta pannu sivuun. 

5. Nosta päärynät pinaatin päälle ja murustele joukkoon feta. Lisää muut ainekset ja valuta päälle loppu kasike.

Resepti: Kotivinkki 

*******


Herkullisia lounashetkiä!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti