torstai 26. helmikuuta 2015

MUSTIKKASKONSSIT - BLUEBERRY SCONES PALEO

Olen hirvittävä napostelija! En välttämättä syö kerralla suklaalevyä enkä varsinkaan sipsipussia (suola ei ole mun juttu), mutta illan aikana ehtii napsimaan ihan mukavia määriä sokeria kitaansa yksi suklaapala kerrallaan. Viime viikon talviloma ei yhtään auttanut asiaa.

Maaliskuun alusta voisi yrittää pari viikkoa vieroittaa itseään sokerista, siinä ajassa ehtii pahin terä mieliteoilta kadota. Sokerivieroitus ei tarkoita etteikö voisi herkutella! Tämän mustikkaskonssi-ohjeen bongasin selaillessani ruotsalaista ruokalehteä nimeltään Hembakat.






Jätin ohjeesta pois pellavansiemenet, lisäsin banaania ja suolanmäärän puolitin. Jääkapista löytyi turkkilaista jogurttia ja hunajaakin keksin laittaa päälle - nam!

1 banaani, kypsä
2 kananmunaa
2 dl mantelijauhoa
2 rkl kookosjauhoa
2 tl leivinjauhetta 
1 rkl rouhittuja pellavansiemeniä
1/2 tl suolaa
2 dl mustikoita, pakaste

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Muusaa banaani ja sekoita kananmunan kanssa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kuivat aineet ja kananmuna-banaani seos taikinaksi. Lisää lopuksi jäiset mustikat taikinaan ja sekoita nopeasti taikinan sekaan.  Jaa taikina 6-8 palaan leivinpaperin päälle ja tasoita haarukalla litteiksi. Paista skonsseja uunissa 15 minuuttia tai kunnes ovat saaneet kauniin värin. 




TRANSLATION

I made some blueberry scones last weekend, paleo ones. I didn´t use linseed and added some banana to make them a bit sweeter and put only 1/4 tsp of salt instead of 1/2 tsp. Turkish yoghurt and some honey on top made these just perfect for me!

This recipe is from a Swedish baking magazine, Hembakat.


1 banana, ripe
2 eggs
2 dl almond flour
2 tbsp coconut flour
2 tsp baking powder
1 tbsp crushed linseeds
1/2 tsp salt
2 dl blueberries, frozen

Preheat oven to 200 degrees C. Mash banana and mix it together with eggs. Mix dry ingredients together in a separate bowl. Mix dry and wet ingredients together into dough. Last add frozen blueberries and mix quickly together with dough. There should be enough dough for 6-8 scones. Bake the scones in preheated oven for 15 minutes or until the´ve got beautiful color. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti