perjantai 1. elokuuta 2014

SATA VUOTTA TOVEA JA VäHäN VäHEMMäN MUUMEJA


Käväisin tällä viikolla pitkästä aikaa Ateneumissa tai taidemuseossa ylipäätään. Syyskuun alkupuolelle asti on esillä Tove Janssonin juhlanäyttely, joka on osa Tove 100 -juhlavuoden ohjelmistoa. Olin yllättynyt kuinka monipuolinen taiteilija Jansson oli: muotokuvia, asetelmia, pilapiirroksia, esittäviä ja abstraktimpia töitä. 
9 kk poikani vei parhaan terän keskittymiseltä, mutta parempi totutella pienestä pitäen erilaisiin kulttuurielämyksiin :)

Omia suosikkejani näyttelyssä olivat Janssonin sota-aikaiset pilapiirrokset, joita julkaistiin ruotsinkielisessä Garm-lehdessä. Muumeista en ole jaksanut hetkeen innostua, mutta Janssonin alkuperäiset Muumi-sarjakuvat tekivät jälleen vaikutuksen rosoisuudellaan (vrt. japanilaiset Muumit).

Kuva: Taidemuseo Meilahti
Jos ette ole vielä ehtineet käydä tutustumassa näyttelyyn, suosittelen! Esillä on paljon töitä yksityiskokoelmista, joita ei ehkä toista kertaa pääse näkemään. Eikä kannata jättää viimeiseen viikonloppuun, koska silloin siellä on puoli Suomea jonottamassa :)

Onko joku muuten bongannut Tove Jansson kahden euron erikoisrahan, joka julkaistiin 16.6.? Siitä kuva täällä. Huuto.netissä näytti joku sellaista jo kauppaavan! 

Aurinkoista viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti