tiistai 29. heinäkuuta 2014

MAD ABOUT MYSLI - ITSETEHTY MYSLI

Olen viime aikoina äitynyt myslin suurkuluttajaksi: mysliä aamulla, mysliä illalla :) Kaupan myslit ovat monet ihan ok, mutta yleensä lisäilen niihin vielä omia "täytteitä", kuten auringonkukansiemeniä ja manteleita. Pari viikkoa sitten googlailin ohjeita itsetehtyyn mysliin ja tänään teinkin jo kolmannen satsin.


Kemikaalicoctail  ja Lähiömutsi -blogien ohjeista otin vaikutteita omaan mysliini, jonka ohje on yksinkertaisettuna:

1 dl kylmäpuristettua kookosöljyä
3 rkl juoksevaa hunajaa

10 dl kaurahiutaleita
4 dl siemeniä ja/tai pähkinöitä
1 tl kanelia

kuivahedelmiä maun mukaan.

Lämmitä öljy ja hunaja kasarissa ja sekoita seokseen kaurahiutaleet, siemenet/pähkinät ja mausteet. Levitä seos uunipellille ja paahda uunissa 175 asteessa noin 15 minuuttia välillä seosta käännellen. Lisää kuivahedelmät, -marjat. Vajaassa puolessa tunnissa herkullinen mysli on valmis ja ainesosat ovat juuri sitä, mitä itse haluaa!

Makeutta mysliin saa hunajalla ja makua kanelilla.

Myslistäni tällä kertaa löytyy rusinoita, meloninsiemeniä, seesaminsiemeniä, kaurahiutaleita, auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä.

Mysli nautintoni kruunaavat maustamaton jogurtti ja tuoreet mustikat.
Niin hyvää!

2 kommenttia:

  1. Nam! Mä teen kyllä kans tätä!

    VastaaPoista
  2. Suosittelen tekemään tuplasatsin! Meillä ainakin menee hetkessä :)

    VastaaPoista